luni, 31 august 2009

Epilog




Ploua.
Inainte ii placea sa alerge pe afara, sa se invarte, sa cante si sa se loveasca de oamenii posomorati. Acum nu ii mai place. Se ghemuieste mai bine in pat si isi trage patura pe ea. Se gandeste la El, apoi adoarme.
Cand o raza de soare isi face loc pe fereastra gri se trezeste. Sta o clipa sa isi dea seama unde se afla apoi deschide ochii. Aceeasi camera, aceeasi perna, aceeasi patura. Nimic nu e schimbat. Lipseste vesnicul zambet de pe buzele ei.
Se indreapta catre bucatarie. Incearca sa nu priveasca spre oglinda din hol dar nu are rost. Se zareste cu coada ochiului si e socata. Ramane pe loc si priveste cu atentie. Are cearcane si nu mai are aceeasi culoare in obraji. Pare a fi mai mult gri. Ofteaza si se indeparteaza de oglinda.
Ajunsa in bucatarie isi pregateste o ceasca de cafea si ramane uitanduse in gol. Numai gandurile o doboara. Nu mai e plina de viata si vioaie. Acum nu face nimic decat sa zambeasca fals, sa doarma si sa ii duca dorul.
Ii e din nou dor de el. Arunca cu ceasca de cafea in peretele bucatariei apoi pleaca in graba spre dormitor. Calca fara sa ii pese peste cioburile oglinzii in care se privise putin mai inainte si se ghemuieste din nou in patura.
Isi acopera fata si incepe sa suspine, apoi lacrimile o doboara. Ar prefera sa raneasca pe cineva decat sa planga. Ii e atat de dor de el.
Dar lui probabil nu ii e dor de ea. El probabil se distreaza undeva fara sa se gandeasca la sufletul pe care l-a zdrobit.
Isi ia inima in dinti si se imbraca pentru a iesi in oras. Probabil cateva ore petrecute la biblioteca o vor face sa se simta mai bine.

In cealalta parte a orasului el sta intins in pat cu mainile sub cap, privind tavanul unde poza ei era lipita. O iubeste atat de mult. Daca nu ar fi fost nevoie sa o paraseasca nu ar fi facut-o. Daca nu ar fi urmat sa se mute atat de departe nu ar fi facut-o sa sufere. ,,Ochii care nu se vad se uita" isi sopteste numai pentru el. Ea o sa se simta mai bine dupa aia. Probabil o sa ii multumeasca intr-o buna zi. Oricum asa era cel mai bine. Ea o sa il uite si totul va fi bine. El nu o va uita niciodata, nu o sa inceteze sa o iubeasca. Intotdeauna o sa tina la ea. Atatea momente petrecute impreuna, atatea obstacole trecute cu bine, atatea zvonuri rautacioase. Nimic nu i-a despartit. Pana acum. Deruleaza in minte lunile petrecute impreuna si zambeste. Atunci, in gara, cand urmau sa plece in vacanta, ea era toata un zambet si el la fel. Ea nu avea stare, nu putea sa stea linistita. Se invartea de colo-colo, il saruta si topaia non-stop. Uitase de bagaje si de sejurul la mare la care renuntase pentru zile petrecute cu el la munte. Apoi si-a amintit, ingrozit, de cele cateva saptamani groaznice in care ea era mai mult un zombi decat un copil vesel. Prietena ei murise intr-un accident de masina, iar ea nu isi mai putea reveni. Parea atat de slaba si de cuminte, nici macar parul nu mai avea stralucirea aceea pe care o gasea numai la ea. Statea in pat si se uita in gol. Incepea sa planga din senin si nu il mai lasa sa o atinga. Nu o putea linisti nimeni si nimic. Cu timpul insa si-a revenit, insa nu a lasat pe nimeni sa se mai apropie de ea. Nu mai avea prea multi prieteni, doar el ramasese. Era curios cum va reactiona acum, ca s-au despartit, dar totusi ii era groaza sa afle. Se ridica din pat, isi trage pe el un tricou si pleaca afara. Trebuie sa isi alunge gandurile. Nici macar nu e constient unde merge. Se plimba aparent linistit prin ploaie, dar gandinduse intens la ceea ce va fi. Cand isi da seama ca nu mai ploua realizeaza ca a ajuns la biblioteca si se indreapta cu pasi usori spre raftul in care ar putea gasi o carte potrivita pentru starea lui. O ia si se indreapta spre locul unde stateau ei de obicei. Acolo mai e cineva, o fata bruneta, cu parul aspru. O recunoaste socat. Au trecut doar 24 de ore. Cum sa schimbat asa de repede? Ea sta si citeste, aparent atrasa de carte dar uneori, ii pica o lacrima care uda paginile invechite. Acum el stie ca ea nici macar nu citeste, doar da paginile din cand in cand ca sa dea impresia asta si se gandeste la... altceva.

To be Continued...

duminică, 30 august 2009

Visare...


Tot ce pot facee sa stau intr-un colt al balconului, ghemuita si cu un caiet si un pix in mana. Nu pot sa scriu. Peisajul nu imi acorda timpul necesar.

Stau si astept sa se intample inevitabilul. Astept sa ma las purtata de vis in lumea aia in care doar eu si cateva frunze facem zgomot.

Undeva jos se vede un leagan din lemn, luminat de o raza mai indrazneata a lunii, iar puiul de stejar sta mandru in fata mea. Frunzele lui fasaie timid. La toate acestea se mai adauga si un iaz in care se reflecta o luna rotunda si parca mai aproape de pamant ca niciodata.

Eu si casa asta suntem in plus. Stricam armonia perfecta pe care o creeaza toate.

Parca imi pot imagina o fata stand linistita in leagan si citind un roman cu copertile invechite, iar respiratia ei neregulata, care ii dadea de gol sentimentele, mangaie aerul proaspat. Fata poarta o rochie trandafirie, vaporoasa, care ii scoate in evidenta liniile corpului. Pentru a elimina riscul unei insolatii putem adauga si o palarie din paie. [:))]

Parca ma vad stand in balansoar, cu singura mea rochie galbena, vaporoasa, citind cine stie ce roman cu copertile stralucitoare. Parca ma vad plangand si razand fara motiv, in functie de sentimentele si starile personajului pe care il simpatizez.

Un singur lucru nu ma poate face sa ma integrez in peisajul acesta perfect. Nu pot sa ma vad stand singura intr-un loc frumos. Acolo, cu mine, trebuie sa fie intotdeauna o persoana draga, un prieten, o ruda, un membru al familiei, ceva... cineva...

duminică, 23 august 2009

Waiting...


Acum pe bune... Ai plecat... Da' nu te mai intorci?
Ma lasi asa suspendata, fara sa dai o veste sau ceva?

De ce nu ma mai ajuti ca altadata?

Incep sa ma sperii.

Nu vreau sa cred ca a fost doar ceva asa... trecator.

Am fost si eu fericita o vreme.

Ti-ai batut joc de mine si de timpul meu?

Acum imi mai tin de urat doar melodiile amarate de pe You Tube si... Eu.

Sincer imi e dor de tine.

Imi e dor sa te simt langa mine.

Oare o sa te intorci?

Ti-ai stricat din nou GPS-ul?
Te-ai ratacit?
Unde Dumnezeu esti?

Ti-ai batut joc de mine?

Nu ca nu s-ar mai fi intamplat dar totusi.

Chiar tu?

Si eu care credeam ca e ceva diferit.
Nu e prima data cand ma insel dar...
Oricum nu ma simt ranita.

Ma simt intr-un fel bine, desi mi-am cam facut sperante.

Acum imi e rusine ca am cutezat sa sper.

Speranta moare ultima. Nu?

Du-te-n mata. :D

Trebuia sa o spun.

Nu am putut sa ma abtin.

Ai fost un scurt capitol din viata mea.

Daca te intorci sa stii ca ofer si o a doua sansa.

Tie
iti ofer o a doua sansa.


Poate ca nu sunt singura care isi asteapta nerabdatoare Inspiratia. Abia astept sa vina din nou. A fugit cu o bucatica din mine.

miercuri, 19 august 2009

E criza!



Aviz domnisoarelor obsedate de cum arata. :">
E criza! \:D/

sâmbătă, 15 august 2009

Omoara-ti timpu'

Regina Spektor - Raindrops.


I miss Y.O.U. sooooo...

She and Him - Sentimental Heart


What can you do with a Sentimental Heart?


John Legend - Someday


Someday... we'll be together!

miercuri, 12 august 2009

Amintiri din Copilarie. Pardon: Amintiri din Calatorie


Si bineinteles ca 10-11 zile cat am fost in tabara internationala Kalivas am avut un caiet cu mine in care am scris si am desenat fara oprire.


Pagina 1. Am inceput cu o planificare a banilor bineinteles. Un mic moft urma sa imi reduca bugetul la jumatate dar m'am descurcat. :- (

Pagina 2. O Doamne. Am ajuns sa calculez banii pentru tabara pana la ultimul cent. Stau si intorc lista pe toate partile parca nu as mai fi ramas fara bani niciodata. Imi cam fac griji da' asta nu conteaza. O sa ma descurc cu ce am. Nu o sa fie prima data dar asta totusi nu imi alina grija. Jumatate din banii mei se duc pe mult-doritii Converse (pe care nu sunt in stare sa ii cumpar din tara parca ar fi o diferenta la pret), iar cealalta jumatate o sa imi ajunga la limita. Sper. :-S

Pagina 3. Alta lista cu cheltuieli. Acum rezultatul era mai imbucurator. :-)

Pagina 4. O pagina destinata ID-urilor. Prieteni noi, ID-uri noi.

Pagina 5. O prostie de desen. Logic.

Pagina 6. 19:41 O raza de soare imi face cu ochiul si ma incurajeaza. De fapt, am gresit. E chiar soarele. Foarte dragut. Ma simt mult mai bine.

Pagina 7. Sunt in autocar si confund cu o deosebita placere luminitele oraselor din departare cu stelele. Sau poate e invers.

Pagina 8. Pagina asta e prea Emo. Aici sunt prezentate toate lamentarile mele si regretele.

Pagina 9. Am ajuns la concluzia ca ma simt mult mai bine printre necunoscutii cu care impart camera decat cu multi colegi si prieteni. Aici avem fiecare o poveste noua pe care sa o zicem celorlalti (Gabi are mai multe da' ma rog). E 23:44 si eu tocmai am renuntat sa ascult cea mai tare melodie din MP3-ul Ioanei ca sa scriu astea catema randuri.

Pagina 10. Am stat si m-am gandit mai bine. La ce? La chestia asta cu mirosul nisipului. Acum stiu de ce imi aminteste. Mai bine zis de cine. Apa sarata e pe buzele mele si imi place ATAT de mult, desi buzelor mele nu le prieste. Bucatelele de sare incep s aimi stranga pielea si nisipul incepe sa se dezlipeasca de mine.

Pagina 11. Alta lista cu cheltuielile. M-am saturat si eu de atatea liste.

Pagina 12. DIN NOU o lista cu cheltuielile. Nu stiu ce a fost cu mine. De obicei nu imi planific banii asa.

Pagina 13. Imi e ATAT de dor de tine. De aseara imi stai in ganduri. Abia astept sa ajung sa te vad. Imi lipsesti. Uneori ma gandesc neincetat la tine. Nici macar nu e un baiat dragut care sa imi atraga atentia.

Pagina 14. ,,Stravechi si ratacitoare dorinte/ Rup lantul de obisnuinte./ Se trezesc din somn, hibernand/ Stramosii salbaticei fiinte." ,,Daca ar fi fost baiat, Gabriela ar fi simtit deolalta teama si ispita unei pasionate indragostiri. Era insa o nuanta care inlatura echivocul. Un lied ce tulbura cu prezenta dragostei la optsprezece ani, fara sa-ti dea nevoia de-a-l strange in brate, de-a-l avea numai pentru tine, de-a-i spune tu ochi in ochi, respirandu-l posesiv. Asa se simtea alaturi de Luli."

Pagina 15. Ziua asta mohorata ma deprima. Nu tu ciripit de pasarele, nu tu raze jucause de soare, nu tu pini stalucitori care sa denseze in adierea vantului. Totul e singur si trist. Nimic nu cuteaza sa miste, sa zambeasca, sa cante, sa danseze, sa strice armonia asta perfecta a naturii.

Pagina 16. Iar desene si schite copilaresti.

Pagina 17. Iar imi e dor de tine. Shit!

Pagina 18. Uneori caut cate o persoana, un gest, un cuvant in care sa ma regasesc sau care sa ma descatuseze, sa fiu un Eu diferit. Cateodata gasesc asta intr-o persoana cunoscuta, alteori in straini care imi atrag atentia si merita urmariti fara incetare. Ieri, desi tocmai facusem cunostiinta cu tine, cand te-am vazut dansand si miscandu-te asa lejer si natural m-ai facut sa ma simt libera si lipsita de griji.

Pagina 19. ,,Pe un fundal de gama cromatica/ Cu sanul ce de perle straluceste/ Venera Adriatica/ Trandafirie din apa se iveste. Si domurile, pe azur de unde,/ Urmand al melodiei pur decor,/ Se-nalta ca piepturi rotunde/ Umflate de-un suspin de dor. Atinge luntrea malul si-acosteaza,/ De-un stalp cu funia se amara,/ In fata unor ziduri roze ea ma lasa,/ Pe-o scara lucie de marmura."

Pagina 20. ,,Cand o femeie se recasatoreste, o face pentru ca si-a detestat primul sot. Cand un barbat se recasatoreste o face pentru ca si-a adorat prima sotie. Femeile isi incearca norocul; barbatii si-l risca."

Pagina 21. Alte desene si taiaturi peste taieturi. Mazgaleli.

Pagina 22. Am vaga impresie ca o sa imi lipseasca enorm prietenii si prieteniile legate aici in tabara. O sa imi fie dor de muzica proasta si de grecii bagati in smoala, de Finetti-ul de fiecare dimineata si de fluierul rautacios al lui Nikos. PENTRU CA CEA MAI FRUMOASA PARTE A UNEI TABERE E CEA DE DUPA; PENTRU CA AI MAI MULTI PRIETENI CA NICIODATA. Nu?

Pagina 23. Si dupa 11 zile in care am impartit aceeasi camera, aceleasi zambete, aceleasi soapte, totul se destrama. Cea mai mica bataie de vant imprastie firmiturile de paine, asa si timpul destrama prietenii care ar fi putut dura o viata. ,,Timpul e criminalul perfect/ Cineva sa-l ucida."

Pagina 24. Durere-Lacrimi Suferinta-Strigat Chin-Geamat Dorinta-Tremur Iertare-Cuvinte Dor-Vibratii

Pagina 25. Nu inteleg ce a vrut sa fie dar cert e ca a esuat.

Pagina 26. Un cantec dragut pe care nu il mai scriu. Poarta numele de ,,Padure Nebuna".