duminică, 10 aprilie 2011

Dragostea in vremea holerei


Aceasta carte este recomandata romanticilor incurabili, celor care cred in iubire la prima vedere, celor care nu merg pe principiul ,,Ochii care nu se vad se uita”.
Dragostea in vremea Holerei scrisa de Gabriel Garcia Marquez este o carte simpla, care demonstreaza ca nici macar inaintarea in varsta nu afecteaza iubirea adolescentina. Desi, intr-adevar, acest lucru nu e neaparat valabil pentru ambii indragostiti.
O literatura care uimeste, seduce si sensibilizeaza cititorul. O carte despre viata, moarte si, cel mai important, despre dragoste.
Protagonistii, Florentino Ariza si Femina Daza, dupa o adolescenta traita impreuna doar in scrisori si ganduri, sufera o despartire dramatica in care, Femina il reneaga cu cuvinte simple pe indragostitul  care este distrus de indeferenta tinerei.
La scurt timp dupa aceasta, Femina se casatoreste cu un doctor tanar si chipes care este cucerit de frumusetea fetei, desi sentimental nu este reciproc, aceasta casatorindu-se cu el doar pentru a-si face tatal fericit. Tatal fetei se arata foarte entuziast, gandindu-se la fermecatorul doctor ca fiind ginerele sau, dupa ce a simtit teama de a-si vedea fiica indragostita de un sarman baiat care nu ii putea oferi un trai decent.
Amintirile dau navala in mintea Feminei abia atunci cand sotul ei moare, iar dupa 50 de ani, 9 luni si 4 zile, Florentino Ariza apare la inmormantarea doctorului pentru a-si recunoaste inca odata dragostea inca vie. Care sunt urmarile si cum reactioneaza Femina, te invit sa afli singur.
‘’Memoria inimii evită amintirile dezagreabile, exaltându-le numai pe cele plăcute, artificiu graţie căruia reuşim să ne suportăm trecutul.’’

4 comentarii:

julie spunea...

aceasta carte este de mult timp pe lista de lecturi, dar acum sunt si mai sigura ca vreau sa o citesc, cat mai repede.

multumesc.! :)

BeBe^^ spunea...

Cu placere! :) E o carte care chiaaar merita. :)

Anonim spunea...

Sa stii ca sunt persoane care iti citesc blogul !

hrisant spunea...

ah dragostea asta bata-o-ar vina !nu se poate trai fara ea ..si cartea si filmul excelente !

Trimiteți un comentariu