joi, 17 decembrie 2009

Copilul Zapezii


Gheata te apara de vant, iar zapada iti mangaie ranile.
Ochii tai albastri lucesc incet si ii zaresc in oglinda. Te uiti curios si nu ma intelegi. Nu intelegi de ce imi pun bocanci, 10 bluze si o geaca. Pantaloni ai si tu. Cel putin asa cred dar pot sa fiu sigura ca am auzit odata cum fosnea materialul.

Ranzesc il oglinda. Esti copilul iernii. Te vad doar 3 luni pe an si imi trezesti amintirile cu ochii tai albastri. Esti doar o umbra care ma vegheaza si are grija de mine.

Tu nu incerci sa dai timpul inapoi, nu regreti, nu plangi, nu suferi. Nu te bucuri si nu ai sentimente.
Dar esti curios. Esti ca un pisic mic care vede pentru prima data un soricel. Tie iti place sa stai in vant si in ploaie. Iti place sa te ascunzi sub gheata si sa dansezi in zapada. Dansezi cu mine in zapada alba si rece. Ne invartim in acelasi ritm si in acelasi timp. E ciudat stii?
Ies pe usa si ma urmezi. Ochii tai albastri se joaca in jurul meu si sunt incantati de iesirea pe care sunt pe cale sa o fac. Stiu ca afara viscoleste dar stiu si ca pentru tine acest mic sacrificiu e o adevarata comoara.

Vantul imi zgarie obrajii si imi inroseste nasul. Fulgii de nea se lovesc de ochii mei si clipesc des. Incep sa ma invart si impreuna cu tine dansam un vals numai de noi inteles.
Totul se sfarseste intr-un sarut care te topeste si ochii tai devin acum caprui. Nu stiu de ce. Nu stiu care a fost primul care a vrut sa sarute. Nici nu vreau sa stiu.
Ne uitam amandoi speriati unul la altul. Ce naiba?! Nu e prima iarna in care imi trezesti amintirile. Lacrimile iti inunda ochii dar nu le vad cand cad. Sunt speriata.
Fac un pas in spate si incerc sa fug spre scara blocului dar privirea din ochii tai ma opreste.
Ce e?

De ce nu mai ai ochi albastri?

De ce nu ma lasi sa plec?

De ce ai ochii atat de banali acum?

Cate intrebari fara rost. Acum realizez ca... la naiba. Nu imi pasa. Mai voiam sa te mai sarut o data. Si inca odata. Sa te topesti pe buzele mele de zeci de ori. Eram egoista. Si stiu. Eram constienta si atunci.

6 comentarii:

nakudo spunea...

nu cred ca erai egoista..imi tremura buza ca la cartoon...poate om vorbi candva direct...prea lucida..mai...bea o cola poate deformezi si tu un pic..realitatea asta dura...e tot un compliment...:))

Ana Gabriela spunea...

minunat "Copilul zapezii" ...

la mine ninge incontinuu de patru zile...cred ca eu ar trebui sa scriu "Imparatia zapezilor":))

BeBe^^ spunea...

Mda Nakudo. Cum le dai toate ies complimente. Tu nu ai nici un pic de rautate in tine? [Sunt doar curioasa :D ]

BeBe^^ spunea...

La Br cand ninge viscoleste si cand nu ninge e nashpa ca e prea frig. Am stat ieri sa scoatem masina din parcare 15 minute. :)) Ce prostie. Si eu credeam ca zapada are numai parti bune. :D

Ana Gabriela spunea...

partea buna si partea rea depinde de cum o vezi tu:))

nakudo spunea...

mama si cata am...am draga smile multa...da ma scuz mereu..zic ca nu-s zdravana...apoi vorba ta imi vine sa bag la origini iarna asta..e un viscol si e tot inzapezit de mor...te imbratisez cu mult frig..naspa...fug la soba si brad...si cica e gingel bels..bre...:))

Trimiteți un comentariu