miercuri, 16 decembrie 2009

De ce inselam?


Scriu din nou. Gata am revenit si nu mai scapati de mine.

Acum cateva minute Ghita
[nu dau nume ca iese scandal si abureli] m-a intrebat de ce inselam. Am stat si m-am gandit. De fapt nu am stat deloc. Am raspuns repede ca si cum stiam raspunsul asta de mult. Am scris repede cu un ranjet de copil tampit pe fata.

Acum, cand trebuie sa scriu pe blog parca e mai greu. Parca mainile imi dispar in tastatura si butoanele mici si insemnate cu litere si cifre sunt departe.

Primul raspuns care mi-a venit in cap a fost... din plictiseala. Poate ca inselam ca sa mai schimbam ceva in rutina asta idioata. Poate vrem putina actiune, putin altceva si putin stres. Adrenalina poate?
Apoi m-am gandit de gresesc si am considerat ca o facem din egoism. Poate ca nu ne ajunge o singura persoana care sa ne iubeasca. Poate ca vrem mai multe. Doua, trei. Dar ajungi sa le pierzi pe toate. Desi stii ca faci o prostie iti place. Iti place sa fii egoist si sa ai totul numai pentru tine. Sau poate nu chiar totul. Dar cu siguranta mai mult decat iti este permis.
Sau probabil ca vrem sa facem pe cineva gelos. Si atunci inselam.

Si poate ca totusi o facem numai pentru ca iubim [asa cum a spus si Ghita]. Poate o facem pentru ca iubim. Ca iubim prea mult dar suntem prosti. Suntem prosti epntru ca nu stim ca ceea ce iubim e totul, si atunci cand inselam ranim, spargem, rupem ceva in celalalt. ,,Nu stim sa ne folosim de iubirea care ne e data". Si atunci o aruncam, constienti fiind ca suntem niste prosti.
Sunt destul de aeriana. Nu stiu. Intrebarea asta o sa ma tina treaza noaptea asta. Sunt sigura ca mai sunt si alte raspunsuri, mai mult sau mai putin adevarate.

Am gasit din nou tastele. Sau poate ca nu e asa.
Am o senzatie stupida. Intrebarea asta m-a trezit. A fost ca o palma, iar acum pata rosie incepe sa apara pe fata mea. Intrebarea asta a fost o poarta pentru amintiri. Auch!.


Voi de ce inselati? Vreau sa imi spuneti, sa imi explicati, sa ma faceti sa inteleg.

14 comentarii:

nakudo spunea...

ma tampeti cat de matur poti gandi pentru varsta ta si asta e un compliment...inselam...pentru ca ne putem sa avem totul..pentru ca vorba ta vrem actiune,nou,schimbare.Din rutinare sau nefercire.Pentru ca nu am avut inca e fructul interzis...sau o facem pur si simplu uneori nici nu ne intereseaza motivul...ai deschis cutia pandorei draga smile..toti se balesc si stau cu maxilarul pana jos si dupa altceva dar nu o sa recunoasca...noi oamenii santem tare contradictorii..stii si tu...azi te tine in brate si faci dragoste si-ti place de mori...maine acelasi lucru te scoate din sarite si ai vrea sa-l vezi la polul nord...definitiv...de ce?eu inca nu am gasit raspunsul..:))

BeBe^^ spunea...

Oooo da. Asta'i genu' meu cu polu' nord. Ma plictisesc repede repede :)) Si nu am rabdare de nici o culoare. Au fost doua exceptii pana acum. Si nuna din ele e blogu'. Inca nu'mi vine sa cred ca il am din martie. 8-} Imi place stii... imi place ca numai pe blog pot sa gandesc asa. Pot sa zic ce vreau. Pentru ca in viata de zi cu zi care ma aude zice ca's sarita.
Te imbratisez. :)

Unknown spunea...

inseleam pentru... pentru ca inca nu am invatat in tottalitate sa iubim! asa cum zicea si Coelho, trebuie sa trecem peste toate iubirile noastre mediocre pana o intelegem pe cea reala si sa o traim.

nakudo spunea...

poate santem sarite da nu mincinoase...nu exista draga madalin iubiri mediocre si o sa-ti zic de ce...iubesc pentru mi se ofera sufleteste ceva deosebit..iubesc pentru intelectual mi se ofera ceva special..iubesc pentru sexual e super...iubesc pentru ca tipul e mai sarit ca mine...iubesc pentru ca am iluzia ca in cineva au fost toate la un loc..nu sant..timpul demonstreaza asta...ca nu le poti avea pe toate...dar ramane...prietenia respectul,sustinerea..adica te accept tampita si cu defecte cum esti si nu plec niciodata de langa tine...un alt tip de iubire...perfecta pentru mine ...si debitand adevaruri care ma dor...dar niciodata nu m-a lasat singura..niciodata...ce debila sant...:))

Ana Gabriela spunea...

hmmm...am dat raspunsul pe cenaclul cultural...sa vad daca pot sa-l reproduc:*

Ana Gabriela spunea...

minunat subiect de discutie:D;))

Ana Gabriela spunea...

stii...poate inselam din frica! ne e frica sa nu ramanem inchisi intr-un drum drept implacabil si atunci reactionam din instinct si nu din constiinta, cand inselam suntem mai mult "animale umane" decat "fiinte umane", crestem pe o alta treapta care nu exista in niciun manual de biologie: treapta tradarii care se rezuma la instinctul primar al apararii...ne e frica de frumusetea vietii noastre ("e prea frumos ca sa fie adevarat") si atunci in loc sa lasam lucrurile sa decurga normal facem tot felul de prostii ajungand pana la tradare...nu avem echilibrul si armonia intelepciunii...sunt oameni de asta tradam...

Ana Gabriela spunea...

*suntem oameni...

BeBe^^ spunea...

Sunt super incantata de subiectul asta de discutie. Incepe sa imi dezghete rotitele amortite. Si da Nakudo ai dreptate. Doar ca... eu sunt sigura ca sunt sarita. :)) Cat despre tine nu stiu.
Suntem oameni... Intr-adevar Raza de Soare. Nu cred ca as fi fost instare sa gasesc un raspuns atat de simplu.

Ana Gabriela spunea...

ma mir si eu ca am gasit un raspuns asa simplu...eu de obicei sunt mai complicata...si in scris si in gandire:))

SimonaR. spunea...

uneori inselam si din cauza singuratatii, atunci cand cel de langa noi nu ne mai alimenteaza iubirea

BeBe^^ spunea...

Foarte probabil Simonikool. Mie nu mi sa intaplat pana acum. M'ai pus pe ganduri. Intr-adevar.

Anonim spunea...

Buna intrebarea....Insa eu nu mam lovit de ea la propriu....:-?.....Poate pentru ca nu ma inselat niciodata...si nici nu o voi face in viitorul apropiat.Un motiv ma tine treaza si ma indreapta sa pasesc pe calea cea buna:"Nici mie nu mi`ar placea s fiu inselata".Stii sicala aceea:"Nu`i afce altuia ce tie nu`ti place"...Inainte sa actionezi mai bine gandestete si punete in locul celuia care ar avea de suferit din cauza orgoliului..egoismului si poate chiar sentimentului de placere knd cineva se simte prost...acel sentiment care te face superior.

BeBe^^ spunea...

Aninim, nu ai fost niciodata tentata sa o faci? Din curiozitate sau dn plictiseala?

Trimiteți un comentariu