joi, 3 decembrie 2009

Am dreptate?!



Sunt o fana Nichita Stanescu. Si... am citit destul de mult de la el. Si... am ajuns la urmatoarea concluzie: pentru el o iubire este unica, irepetabila.
Din punctul asta de vedere sunt aproape dezamagita.

Pentru mine fiecare dragoste e la fel ca cea care a fost inaintea ei si o sa fie la fel ca cea care urmeaza. Nu e nici o diferenta. Poate ca difera doar putin atitudinea ta fata de ,,partener" dar in schimb nu gasesc nici o diferenta.

Si totusi UNA difera. Doar una. E diferita. Te face mai fericit/a si iti da aripi. Iti aduce zambetul pe buze cand te astepti mai putin si te surpride prin... nimic.

Nu. Nu ma intelege gresit. Te surprinde prin nimicuri, lucruri mici care de obicei nu te incanta.
Ajungi sa faci sacrificii si, in unele cazuri, sa ajungi sa te uiti la fotbal sambata seara in loc sa iesi la ,,shopping cu fetele" pentru ca ,,Glumesti?! Eu intotdeauna am fost o microbista convinsa doar ca nu stiu inca cu ce echipa tin" sau sa stai in oglinda jumatate de ora ca sa iti aranjezi un vartej de care nici nu iti pasa altadata doar pentru ca... stii ,,Asa mi-a spus ea ca imi sta mai bine. "
Si la sfarsitul acestei iubiri care, desi intr-adevar dureaza mai mult decat celelalte tot se termina, ajungi sa pufnesti suparat ,,La dracu'. Uite cu ce mi-am pierdut eu timpul." Si cand iti pasa cu adevarat nu uiti. Si nu plangi pentru ca a preferat sa se desparta de tine. Nu nu. Tu pur si simplu stii ca il/o iubesti si ca daca se intoarce ierti. Si stii [sau daca nu stii te convingi de unul/a singur/a] ca a avut un motiv intemeiat, poate si-a gasit perechea... Nu plangi si nu suspini. Dar iti e dor si chestia asta de trei litere te roade pe interior. Dar nu arati asta ca doar, tu ai rezistat atat de mult timp, vitejeste as putea spune.
Si nici eu, daca m-ai indeparta sau doar mi-ai zice sa tac as pleca si as tacea. Sau ma rog. Poate ca nu as tacea pentru ca... nu pot. Dar as pleca. Si te-as lasa. Si as astepta un semn. Si daca nu ar veni as continua sa astept. Pentru ca eu, eu pot sa iert. Am capacitatea asta care, deseori, ma face sa uit repede repede.


Tu ce parere ai? Toate iubirile sunt la fel sau... sau nu? Haide! Da'ti cu parerea. Ard de curiozitate.^^

O să te plouă pe aripi, spuneai,
plouă cu globuri pe glob şi prin vreme.
Nu-i nimic, îţi spuneam, Lorelei,
mie-mi plouă zborul, cu pene.

8 comentarii:

nakudo spunea...

draga smile...eu il consider pe Nichita...maestrul meu...recitesc de ani de zila si eu zic ca e foarte greu sa spunem ca am ajuns sa patrundem mesajul sau total.Eu cred ca fiecare iubire e unica...si irepetabila..pentru ca perfectiunea amoroasa asa cum o dorim nu exista...acea iubire ideala.In fiecare iubire noua te raportezi la clipa de traire la ce oferi si primesti.In noua persoana descoperi stari si lucruri pe care nu le-ai experimentat mai inainte,unice,ti-ar place sa poti combina tot ce e frumos in diferiti intr-o singura persoana pentru atingerea idealului.Cum fiecare om e unic si fiecare raportare la o noua iubire e unica.De fapt cred ca e mult mai complex,asa ca iti zic sa asculti mesajul transmis chiar de Nichita...trairea clipei.
http://www.trilulilu.ro/luminita2010/b4d2b1c9793823
nimeni nu a iubit femeia ca Nichita,nimeni

BeBe^^ spunea...

Naludo stii ca nu sunt tocmai in stare sa te contrazic. Daor ca uneori, intr-un fel sau altul [pentru mine] fiecare dragoste e la fel cu cealalta. Cum am zis si mai sus. Nu stiu.
Uneori pur si simplu incepi sa stai si sa stai cu aceeasi persoana zi de zi, zi de zi,... devine banal, se transforma in rutina... Si pana la urma va despartiti. Si urmeaza alta persoana stati din nou zi de zi, zi de zi apoi totul devine banal din nou, totu'i rutina. Si iar va despartiti...
Ai impresia ca iubesti dar nu iubesti.
Ai impresia ca nu o sa va despartiti dar va despartiti.
Iubesti dar pana la urma iubirea se stinge. Si tot asa.
Sentimentele sunt acelaeasi de fiecare data
-,,ah am fluturi cand il vad"
-,,ieri ne'am certat cu il sun eu"
-,,ne-am impacat si il iubesc mai mult ca oricand"
-,,te iubesc" si eu ,,si tu ce?"
-,,iar ne-am certat nu il sun eu el trebuie sa isi ceara iertare"
-,,stii... nu m-a mai sunat dar mi-a treimis un sms si a zis ca nu vrea sa ma faca sa sufar si toata panarama de rigoare"
Stii ca totusi... la naiba... din punctul asta de vedere pur si simplu nu sunt deacord cu tine.
P.S. Mi-a placut filmuletu'

nakudo spunea...

rutina apare pentru ca nu putem atinge idealul draga smile...cerem celui de langa noi sa fie perfect dar nu ne punem problema ce oferim noi...si noi avem defecte...si noua ar trebui sa ni se faca imputari...relatiile stabile sant compromisuri si nemultumiri...asa cred eu...dar iubirea ca traire e efemera...sant realista zic eu...nu pesimista..toti ne plictisim apoi ne uitam peste gard....te iubesc si imbratisez...

BeBe^^ spunea...

Sunt constienta ca avem defecte si ca si cel de langa noi are. Tocmai de'asta zic ce zic. Doar ca stii... ajungi s ate plictisesti si de defectele celui de anga tine, si de calitati is de tot. Eu una nu pot sa cer cuiva sa se schimbe de dragul meu iar eu, eu nu ma schimb pentru nimeni si nimic. Si.. ei bine.. deseori sunt cu adevarat stresanta.
Sa ai o zi buna!!!

Ana Gabriela spunea...

si eu il ador pe Nichita Stanescu...ce sa zic de o colega care avea o manie pentru el:))...iubirile care seamana intre ele sunt pasiuni trecatoare si nu suferinti dulci...cand iubesti cu adevarat nu e de ajuns sa simti altfel, sau sa constientizezi ca parca e altfel...trebuie sa poti spune ca altfel a fost inainte...acum odata cu adevarata iubire e identificare cu sinele...

reny spunea...

Stanescu e dificil de inteles, unic si irepetabil. Iubirea eu cred ca e una singura unica si irepetabila, restul sunt multe si efemere. Una singura a fost, este sau va fi iubirea adevarata.Daca afost si a plecat atunci vom petrece o viata incercand sa retraim sentimentele de atunci, fara succes insa... daca este atunci incercam sa o mentinem pentru intotdeauna... iar daca va fi atunci incercam sa o gasim cat mai repede. Eu sincer cred in mitul androginului, ca fiecare om are o pereche undeva in lume si daca ajungi sa o gasesti atunci stii ca traiesti cu adevarat IUBIREA, acea iubire pe care tu o regasesti printre randurile lui Stanescu. Problema e daca o gasim sau nu....

Ana Gabriela spunea...

Sa vina Mos Nicolae,
Cu zambete pe la fiecare!!!

Teodora-Rebeca spunea...

Nichita.:X..era o vorba..."Mare om,mare caracter"...
Eu sunt de acord cu el...Cred in diferenta dintre iubiri,chiar daca aceasta e minuscula,totusi exista.Pana si gemenii identici au ceva diferit...Mai ales o cu totul alta persoana,care ofera cu totul alte lucruri(bineinteles exista asemanari....dupa parerea mea mai bine spunem ca gasim asemanari intre relatii,dar nu sunt identice...)...o seara faina...

Trimiteți un comentariu