marți, 21 decembrie 2010

Protitutia sufletului

Esti constient ca nu ai voie si totusi o faci. Iti incalci propriile reguli pe care ti le impui singur, iti incalci principii, dorinte, sperante, vise, tot. Doar pentru ca iubesti. Si nu doar atat. Ci pentru ca iubesti in doua parti. 
In una din ele, muzica iti mangaie timpanul la orice gand, in celalta parte, in schimb, vorbe dulci se aud si te imbratiseaza. Si atunci ce alegi? Le alegi pe amandoua. Le imbratisezi pe amandoua odata, fara nici o jena. Le iubesti pe amandoua, le auzi pe amandoua. Nu mai exista dragoste mai presus de alta. Ambele sunt mai rpesus de toate. 
Se numeste prostitutie. Iti prostituezi sufletul, in schimbul unor stari absolut necesare. Si sufletul tau stie ca nu e bine dar ii place. Stie ca nu e normal, dar nu poate renunta. 
Dorinta e superioara vointei. Nu? Dorinta invinge, mai ales la persoane ca mine. Doresc, obtin. Fapte irationale, zambete fara sens, cuvinte false, imbratisari calde, tipete calme, impacari violente. Niciodata nu e asa cum iti doresti tu de fapt sa fie. 
Tot timpul esti nemultumit. Vrei mai mult, dar nu mai poti obtine. Acela e momentul in care atingi apogeul. Si incepi sa cobori. Odata ce evoluezi, a doua dragoste dispare. Asa si prima. 
Iar asta e finalul de care toti ne temem. 

4 comentarii:

Anonim spunea...

'sufletul tau stie ca nu e bine dar ii place'...cat adevar...

Omul de nicaieri spunea...

Tot ce-i interzis e palpitant, INVATA! :))

Christie spunea...

Nu stiu daca ar trebui sa neg sau nu [sa ii tin partea sau nu] dar sufletul meu este mereu asa. Cred ca ai vrut sa spui Prostitutia Sufletului si da.. al meu e unul desavarsit in ale prostitutiei..

Ana Gabriela spunea...

Tot ce-i bun in viata e ori ilegal, ori imoral, ori ingrasa. (Murphy) :))

Trimiteți un comentariu