sâmbătă, 23 octombrie 2010

Imi place acolo sus...

Am suferit o deceptie. La ore, acum cateva ore, profa de romana ne dicta despre ADOLESCENTA! si ghici cum suna una dintre definitii:
Narcisismul tineresc, impotrivirea la tot ce inseamna dogma, spiritul refractar fata de lumea maturilor, a conventiilor sociale, a stereotipurilor didactice, revolta impotriva aprintilor epuizati de viata lansandu-se in reprosuri adresate copiilor pentru neimplinirile lor, exuberanta si impetuozitatea, teribilismul, sunt caracteristici ale adolescentei.
Stii ce e gresit aici? Ca mi se potriveste ca o manusa: perfect. Mi s-a confirmat ca nu sunt un adolescent special cum zice Nakudo, ca nu am nici un strop de adevar, ca sunt o copie, o papusa, o ce vrei tu. Mai exista miliarde de exemplare ca mine. Mi-a disparut luciul, mi-a disparut originalitatea, increderea in mine, dorinta de a ma mai afirma.... Nu mai pot. Aripile pe care mi le plasmuisem au disparut. Nu mai sunt. S-a dus munca mea. S-a dus pe apa sambetei.
Vreau si totusi nu mai am.
Imi doresc si totusi nu mai am curaj.
O sa obtin, si totusi nu sunt sigura.
O sa incerc si totusi o sa dezertez.
Si totusi ma asteptam sa ma afecteze putin mai mult si, ce-i drept, in timp ce scriam pe caiet definiatia, am simtit cum ma izbesc de un zid, apoi ca ma scurg usor de pe el. Si mi-a trecut. Asta a fost tot. Dar stiu de ce nu ma afecteaza. Pentru ca am mintea plina de tine si de ceea ce insemni tu, de tine si de dragoste. Sunt cu capul in nori mai mult ca niciodata si imi place. Nu fac nici un efort sa revin printre cei normali. Pentru ca imi place sus acolo.
Imi place sus acolo...

14 comentarii:

Omul de nicaieri spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Omul de nicaieri spunea...

Eu cred ca nu se mai revolta nimeni. Facebookul ne ocupa toata viata :))

nakudo spunea...

bai eu cred ca am si un bat mare cu mine.eu tot cred ca esti speciala si roxana.a ca te incadrezi la a erupe,anu accepta anumite chestii face parte din formarea ta ca persoana,ca entitate,aia unica.apoi tot ai facut pregatire,tot ai trecut peste toate neintelegerile,ti-ai inteles parintiietc..nu contiui lista ca facem publice discutii intime..cel mai important este cand vei fi adult sa nu uiti ca ai fost adolescent,ca ai vrut lumea,intimitate si respect..asta sa nu uiti..eu cred ca taman neadaptarea si dorinta de a te impune arata lupta.asta nu inseamna ca nu-ti iubesti sau respecti parintii.stiu cat ii iubesti si stiu ca nu ceri decat sa se inteleaga,ca noi toti,inclsiv adultii sa fii ascultata si sa-ti fie luat in calcul si punctul tau de vedere...:-)

nakudo spunea...

n-a ca m-am enervat si am mancat litere...acolo sus e bine unde zici tu...analizeaza si alti adolescenti ,da real,rational si apoi sa-mi spui ca nu esti speciala.bun?am scos limba bre ce ma pui sa fac..hi-hi

Omul de nicaieri spunea...

Normal, toti suntem speciali in felul nostru. Dar eu raman la ideea mea, adolescentii din ziua de azi nu se mai revolta, nu au timp. De fapt parintii nu au timp sa-si lase plozii sa se revolte. Majoritatea sunt niste ignorati, pe bune. Cu totii si copii si adulti.
Iar pe ceilalti... Daca cineva vrea intr-adevar sa-i inteleaga, sa le citeasca intai blogurile. Cu siguranta vor afla mai multe raspunsuri decat din definitii. Adolescenta inseamna a te dezvolta si sufleteste. Sufletul, nu are o definitie exacta.Nu e suficient sa spui "partea spirituala a unui om". La fel cum nu e suficient sa zici "da, adolescentul, ala care se revolta "

nakudo spunea...

Foarte corect draga roxana...din pacate adultii nu-si fac timp sa va citeasca blogurile..is prea ocupati cu propriile lor jucarii virtuale..iar eu zic ca sufletul e cel mai important de asta trebuie multa gingasie si bagare de seama..sa nu ranim cumva..cu toate ca o facem cat de des putem..

Omul de nicaieri spunea...

nu cred ca e vorba de jucarii virtuale. ci de munca, multa munca, prea multa munca.
uneori isi fac timp sa citeasca, pentru ca sunt texte scrise frumos, care ating. dar cand trebuie sa vada dincolo de cuvinte, iau frazele asa cum sunt. si invers, cand trebuie sa vada sensul simplu al unui text, ii cauta metafore si fel de fel de chestii de astea. am incercat eu si am dreptate...

Anonim spunea...

"Realisto"

Anonim spunea...

oricum esti unica, indiferent cati se regasesc intr-o definitie..pt ca fiecare interpreteaza definitia din punctul lui de vedere :P sper ca nu te mai simti asa.. ca-ti spun eu, nu oricine ar scrie Vanille:X.. de fapt doar tu ai fi putut sa te gandesti la acea poveste, deci :D fii sigura ca ramai unica pt totdeauna pt mine:P

BeBe^^ spunea...

Delilah Mersi. :)
Uite, ca tot veni vorba de Vanille, ma gandesc sa o bag intr-un concurs. :) Sa vedem daca iese ceva. :-? Mai trebuie putin editata, si sa mai scot vreo 2 paragrafe. Apoi o sa fie mult mai OK. :) Chiar sper sa fie... ceva. :-?

Ana Gabriela spunea...

succes cu Vanille, sa incep cu asta...
oricine e special...
definitia nu mi se pare potrivita, e o greseala sa generalizezi din moment ce sunt atatea exceptii, eu nu ma simt sincer:)) din categorie...putem avea unele caracteristici asemanatoare dar in proportii diferite! si proportiile conteaza cel mai mult...

scasika spunea...

Nah uite ca am citit eu...o adulta de aproape 30 de ani pe care ii implinesc peste 2 luni.Mie textul nu mi s-a mai potrivit ca o manusa, ci m-a atins ca o manusa, m-a facut sa imi amintesc cum eram si eu: clocotitoare, deschisa, exuberanta, plina de fronda, la acea varsta.
Bravo si iti multumesc!
Voi mai baleia din cand in cand,ce scrii :)

BeBe^^ spunea...

Hey! Ma bucur mult ca ti-a placut Scasika si ca reusesc sa ating inimile unor oameni. :)
Te astept oricand pe aici cu critici si pareri. :)

Anonim spunea...

revizuieste-ti motorasul,cred ca-i bate un piston!

Trimiteți un comentariu