miercuri, 3 februarie 2010

Frustrari sau realitati

Ma pierd in cuvinte, litere si ganduri. In mintea mea se dau meciuri intre ganduri bune si ganduri posedate de cofeina, iar dupa terminarea unei noi reprize un val de nervi trece incet indicand castigatorul meciului care tocmai a avut loc.

Criticam zilnic ceea ce ne inconjoara, criticam lucrurile pe langa care trecem, lucrurile care trec pe langa noi. Dar uitam sa dam atentie la ceea ce ne face sa comentam la toate lucrurile bune sau mai putin bune.

Deschizi ametit ochii : iar te-ai visat un scriitor stresat, un mic filozof anonim care nu are destul timp de gandire.

Te-ai visat domnind peste literarura, te-ai visat scriind poezii si proza de calitate, intr-o tara in care Criza Mondiala nu exista, unde raul nu mai domneste, unde partidele comuniste nu au nici un fel de influienta, unde crimele nu sunt interzise si tocmai din cauza asta nu au loc. In viata de zi cu zi speri la astea, in vise le-ai infaptuit pe toate cu mana ta. Ai construit totul incet incet, fara graba pentru ca stiai ca o sa visezi intotdeauna. Iar dimineata, cand deschizi ochii te loveste realitatea. Oamenii iti spun ca esti inadaptat. Tu te gandesti ca nu vrei sa te adaptezi.

Privesti smerit prin aerul poluat. Nu ai nimic care sa te motiveze sa traiesti intr-o lume plina de oameni rai. Te simti diferit si zambesti la soarele timid care sta agatat pe cer, ca un glob galben intr-un brad albastru. Esti constient ca nu te integrezi in randul oamenilor care misuna in jurul tau, dar stii ca nu poti face nimic ca asta sa se schimbe. Nu le poti deschide ochii sau schimba mentalitatea.

Uneori, cand esti cu moralul la pamant, cand rea-vointa celor din jur te cuprinde, te intrebi de ce mai traiesti. Si singurul raspuns pe care il primesti nu e destul de raspicat ca sa il intelegi. Dar e deajuns cat sa te faca sa stii sigur ca exista, asa ca incetezi cu lamentarile si mergi mai departe printre buruienile si florile din viata ta.

Acum preferi sa te intinzi din nou in pat, sa inchizi ochii si sa revii la visele tale perfecte. De fiecare data, in vis realizezi ca nu esti singurul ,,altfel”. Dar uiti partea asta atunci cand te trezesti. Esti aproape surd dar eu stiu ca acesta este raspunsul pe care il primesti de cate ori te intrebi ,,De ce mai traiesc intr-o lume atat de cruda, eu, acea persoana perfecta.”

Mentalitatea ta te impiedica sa te opresti din visat si nu te lasa sa faci ceva practic. Mentalitatea omului roman. Asa gandim majoritatea ,,Eu sunt perfect, pe cand ceilalti niste incapabili.”

13 comentarii:

coolboy spunea...

hi
it looks like philosophy ,

but it is nice post

i like to read this

i am fine

nakudo spunea...

mentalitatea poporului roman..am lesinat aseara...sant fana ta absolut....

BeBe^^ spunea...

Ma bucur ca iti place bre.^^

R spunea...

laudaroaso:)):>

BeBe^^ spunea...

Hey! Nu ma laud. :)) Imi facpublice toate intentiile de a scrie ceva. Asta'i tot :))

Ana Gabriela spunea...

sunt alaturi de nakudo...fana ta pana la moarte!!!:)):)) colega ma inclin...ai pus punctul pe toti Iiiiiiii...din lume:D

Ana Gabriela spunea...

dar la sfarsit trebuia sa pui ceva de genu' ca iti urmezi prorpiul sfat nu??? SMILE:)):P:D

BeBe^^ spunea...

Oh. Mersi Raza de Soare. Am inceput sa am fani.... o sa incep sa dau si autografe :)) Si o sa imi pun tricouri cu ,,Azi nu dau Autografe". :)) Sau ma rog ,,EU am pus punctul pe toti i-ii din lume" :))

icsul spunea...

de ce avem impresia ca (aproape) tot ce ni se intampla e de rau?
sa privim partea buna: ce e rau pt noi e bine pt altii!
"De ce mai traiesc intr-o lume atat de cruda, eu, acea persoana perfecta.”
raspunsul meu este pt ca imi place, am invatat sa imi placa, hai sa mai punem cateva puncte pe i dar cu zambetul pe buze! :)

BeBe^^ spunea...

Chiar asa Icsule. :)) Hai sa punem puncte pe I. Si sa stii ca fara zambet pe buze... nu se poate.

Ana Gabriela spunea...

hai ca-mi place ideea cu tricoul:)) cu cat le vinzi???

Ana Gabriela spunea...

poate faci bani din asta:))

BeBe^^ spunea...

:)) Nu. Nu fac bani. :)) Le daruiesc in cel mai rau caz. :)) In cel mai bun le pastrez pentru mine. :))

Trimiteți un comentariu