miercuri, 18 noiembrie 2009

Superstitii?!


Superstitii... Intr-un fel cred in chestiile alea tampite numite superstitii... Dar daca stau bine sa ma gandesc nu cred nimic. Nu sunt sigura. Cum de mi-a rasarit fix ideea asta ciudata in cap?!
Pai...
Intr-o zi cu soare ma jucam cu ceasul de mana abia primit. Langa mine era un amic superstitios. Doar ca... Picase in extrema cealalta. Incepuse sa inventeze superstitii si... Atunci cand am vrut sa imi reglez ceasul dandu-l cu 10 minute inapoi el mi-a luat jucaria fara sa imi zica nici un cuvat si a inceput sa invarta limbile tot inainte. S-a oprit o clipa, s-a uitat la ceasul lui si a inceput din nou sa invarta. Daduse ceasul cu 23 de ore si 50 de minute inainte, in loc sa economiseasca timp dandu'l inapoi asa cum intentionam eu.
,,De ce tinzi sa dai timpul inapoi, sa furi din ce nu iti mai apartine, din ce ai pierdut deja?"

Ma uitam nedumerita la el si incepusem sa cred ca extraterestrii exista si mi-au rapit prietenul cu o noapte inainte, i-au spalat creierul si l-au pus din nou pe Pamant. Dar tot ce am putut sa fac a fost sa schitez un zambet chinuit drept raspuns.
Ma simteam intr-un fel prinsa asupra faptei dar fara sa imi dau seama de ce.

Acum stau in frig si te astept. Astept sa vii, asa cum mi-ai promis.
Vantul e timpul, iar frigul e inima ta, acum rece. Mi-ai promis ca o sa te intorci si nu o sa ma lasi aici. Privesc neincetat ceasul si de cate ori vad ca minutarul a trecut de 6 il dau inapoi si ma gandesc la superstitiosul meu prieten.
,,Uite. Acum stiu ce vrei sa zici. Si da, vreau timpul pe care l-am pierdut sa vina inapoi, pentru ca nu l-am consumat. E inca al meu si vreau sa ma distrez cu el. Nu vreau sa il petrec inghetand in inima lui, iar timpul sa imi zgarie obrajii. Nu."

Acum dau din nou ceasul inapoi si fur timp, fur sperante, fur vise. Si totusi, in acelasi timp, imi distrug bunatatea si rabdarea. Dar eu ma mint si zambesc de cate ori vad ca ceasul indica ora X si jumatate. Pentru ca stiu ca tu o sa vii, iar ceasul meu o sa indice intotdeauna ora X si jumatate. Doar pentru tine.

6 comentarii:

Paul Gabor spunea...

Mai demult, acum vreo cateva saptamani, o amica mi-a povestit cate ceva despre tine, mai bine zis despre blogul tau... Nu am sa-ti spun cine este, si nu pentru ca ar fi cine stie ce secret sau pentru ca eu as fi, poate, vreun diliu secretos si cu mintea in agrafe de birou... Ci pentru ca pur si simplu nu conteaza cine este. Nu conteaza nici cine sunt eu. Iar parerea mea conteaza si mai putin decat toate aceste lucruri adunate la un loc.

Ce conteaza insa cel mai mult este ca scrii extraordinar de bine si de sinuos pentru anii pe care ii ai, si da-mi voie sa presupun ca nu sunt foarte multi... Am avut in sfarsit timp sa ma "plimb" mai in voie pe blogul tau, e un obicei mai vechi - nu vorbesc inainte de a cunoaste mai bine "partenerul" - si trebuie sa-ti destainui un lucru: o faci foarte bine. Si nu e un compliment, pentru ca nu am de ce sa o fac - nu castig nimic si nici nu am nimic de pierdut. Iar cei care ma cunosc stiu ca nu fac nimic din complezenta. E o pura constatare din parte unuia care are pretentia, minima, de a mai citi din cand in cand cate o carte. Ma bucur ca ti-am gasit blogul. Si inclin sa cred ca faci parte din generatia care inca ne mai poate salva pielea. Asta daca nu va taie voua picioarele inainte. Numai bine. Si la buna (re)vedere. Paul...

nakudo spunea...

iar m-ai atins tare de tot...te imbratisez cu toata dragostea nebunel frumos...

BeBe^^ spunea...

Multumesc Paul pentru cuvintele frumoase pe care le'ai scris. Totusi... indreaznesc sa te contrazic. Pentru mine, parerea ta si a celorlalti e foarte importanta. Imi place ca acum blogul meu mai e citit de unul, altul dar vreau sa stiu si unde gresesc. Multumesc inca odata.^^

Iar tu Nakudo... Stii ca ma bucur nespus cand iti place ce citesti aici. Si multumesc pentru zecile de imbratisari. O zi perfecta sa ai Nakudo. ^^

Ana Gabriela spunea...

super postarea...m-a uimit in cel mai bun sens al cuvantului...nu am stiut de superstitia asta...eu nu sunt o persoana superstitioasa dar imi place sa analizez superstitiile...si a ta e originala>D

BeBe^^ spunea...

Raza de Soare, tin sa te anunt ca Nu e o superstitie [cred] pur si simplu am inventato :D

Ana Gabriela spunea...

da stiu...facand referire la superstitii:D

Trimiteți un comentariu