marți, 6 octombrie 2009

Danseaza ca de'aia esti pe pamantu' asta!


Cat ador cantecele alea vesele care te fac sa zambesti si care iti soptesc incet in ureche, printre versurile alea spuse ,,la repezeala" ,,Danseaza! Cata energie ai! Ce ai de gand sa faci cu ea?" Si tu asculti vocea aia si te ridici de pe scaun, te ridici si desi esti intepenit/a incepi sa te batai prin camera si sa canti chiar daca stii ca nu ai voce. Si fredonezi apoi toata ziua cantecul. Si te comporti ca si cum ai fi indragostit/a. Si Zambesti cand vezi o frunza sau cand treci pe langa aceeasi persoana pe care o vezi in fiecare dimineata. Si stii ca probabil o sa te creada lumea Tampit/a. (Si da. Tampit cu T mare. Pentru ca lumii nu ii pasa cum te simti. Conteaza doar ca nu te simti ca restul sau mai bine zis ca majoritatea..) Si totusi nu iti pasa. Pentru ca stii ca o sa faci azi pe cineva sa zambeasca si o sa iti obligi prietenii sa zambeasca chiar daca sunt intr-o stare deplorabila. Pentru ca atunci cand te simti bine e ceva in tine care te face sa crezi ca daca vrei (dar de obicei nu vrei^^) poti sa levitezi si sa intri in casa pe geam (la etajul 3 bineinteles) doar ca sa furi un zambet, un sarut sau un cuvant.
Iar apoi, cand incepi sa uiti melodia, versurile si ritmul incepi sa intri in rutina aia zilnica si blestemata care iti da peste cap toata buna-dispozitie. Si iti vine sa iti dai foc cand o auzi pe maicata din camera alaturata ca striga ,,Mihai fa-ti temele pe maine!" sau ,,Viorica du-te sa cumperi paine!" si cand auzi si bombanitul tatalui tau incepi si tu sa ii urmezi exemplul si murmuri cuvinte fara sens in soapta sau in gand, astfel incat sa nu te auda nimeni. Pentru ca da! Asa se intampla in viata de zi cu zi si Da! Chiar aveai impresia ca poti levita dar ai uitat sa te concentrezi bine pe lucrul asta si totusi iti promiti ca vei incerca asta data viitoare cand te vei simti bine.
S
i uiti, uiti de toate promisiunile pe care ti le-ai facut si uneori uiti sa te mai si simti bine. Pana cand, fara sa vrea, un prieten iti aduce aminte ,,Mai stii cand mai obligat sa zambesc si prietena mea tocmai ma parasise?" Si cand ajungi acasa cauti cu disperare din nou melodia aia vesela cu versuri spuse ,,la repezeala" si incepi din nou sa te batai prin camera si o iei de la capat.

4 comentarii:

nakudo spunea...

chiar poti levita..chiar ii poti face pe altii sa leviteze...zambim si transmitem bucurie celor din jur..un gest..o vorba o atingere..poate parea putin si chiar daca lumea se sterge de noi si ne considera tampite sau tampiti nu uita ca ai puterea de a zbura ...interior sau pana la etajul 3...frumoasa postare...superba..o seara frumoasa si linistita si nu uita...danseaza...viata e un dans in care invatam pasi noi zi de zi

BeBe^^ spunea...

Stiu! Doar ca speram ca o sa ii fac si pe altii sa iti ridice putin picioarele de pe pamant. O.o Mersi mult oricum. :)

hajari/copilu spunea...

muzica e uneori singura care reuseste sa ma scoata din stari naspa..2 melodii si gata..sunt ca noua!

BeBe^^ spunea...

Stiu cum e!^^

Trimiteți un comentariu